#CONNECT is het jaarthema waarrond de leerlingen en leerkrachten van de basisschool van het Klein Seminarie dit schooljaar werken.

Om dit visueel voor te stellen kregen de leerlingen van de lagere school deze week een zeshoekig kaartje. De kaartjes worden van een naam en eventueel een wens voorzien en op prikborden vastgemaakt, zodat het een kleurrijk rooster wordt. De kleuters beelden hun verbondenheid met elkaar uit met behulp van verschillende foto’s. We tonen zo dat we met elkaar verbonden zijn.  Niet enkel met onze klasgenoten en klasleerkracht.  Ook de andere kinderen, de mensen van de naschoolse opvang en het onderhoudspersoneel worden betrokken.

We hebben het jaarthema #Connect gekozen omdat we elk jaar opnieuw het boeiende proces van elkaar ontmoeten mogen ervaren.   We besteden dan ook veel aandacht aan groepsvorming waardoor klassen snel een hechte groep kunnen worden en nieuwe leerlingen zich snel thuis voelen.  Tijd nemen om elkaar te leren kennen en te genieten van het groepsgebeuren zorgt er  voor dat kinderen zich snel veilig en goed voelen.  Dit is immers een voorwaarde om tot leren te komen.  In het ontmoeten richten we ons op een positief gevoel hebben van zichzelf, van de anderen en van de wereld rondom zich.

Ook buiten de eigen klas stimuleren we om contact met anderen  te ervaren: bij elkaar op bezoek te gaan, grotere leerlingen helpen kleinere kleuters, samen vieren, … Ten slotte trekken we met onze kinderen ook buiten de schoolmuren en is er ruimte om de anderen te ontmoeten en samen te werken.  Kinderen leren op die manier van anderen.  Dankzij initiatieven van de ouderraad en andere activiteiten die de school organiseert ontmoeten ouders elkaar en de leerkrachten ook in een minder schoolse omgeving. 

We geloven in de sterke kracht van verbondenheid en willen dit samen met onze leerlingen, met u en met anderen dit schooljaar heel intens beleven.

#CONNECT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.